? Alex - Abonnemang författarlexikon för institutioner & företag
 
 
 
 
 
 

Alex Författarlexikon

Abonnemang 2017 - Institutioner & företag

Erbjudande:
Under 2017 fyller Alex Författarlexikon 20 år. Det firar vi bl.a. med att ge 20 procents introduktionsrabatt på alla nyteckningar och uppgraderingar av abonnemang.

Enstaka biblioteksabonnemang

Ett abonnemang berättigar till ett obegränsat antal anslutningar inom en biblioteksenhet. Flera enheter/biblioteksfilialer, kräver ett abonnemang per enhet. Inloggning sker med användarnamn och lösenord som skickas med e-post till kundens kontaktperson senast några dagar efter beställning. Enheter med egen unik ip-adress kan få direktinloggning med ip-nummerkontroll. Abonnemangen är av prenumerationstyp och fortlöper tills de sägs upp.

Enstaka skolabonnemang

Ett abonnemang berättigar till ett obegränsat antal anslutningar inom en skolenhet. Flera fysiska skolenheter, kräver ett abonnemang per enhet även om de organisatoriskt är sammankopplade. Inloggning sker med användarnamn och lösenord som skickas med e-post till kundens kontaktperson senast några dagar efter beställning. Skolenheter med egna unika ip-adresser kan få direktinloggning med ip-nummerkontroll. Abonnemangen är av prenumerationstyp och fortlöper tills de sägs upp.
Läs mer om Alex App för skolor

Kommunabonnemang

Kommuner som önskar ansluta samtliga skol- och bibliotekseheter kan teckna kommunabonnemang (Stort kommunabonnemang). Priset på dessa baseras på kommunens invånarantal och berättigar till inloggning från samtliga kommunala institutioner. Det går också att teckna abonnemang för alla skolor eller alla folkbibliotek (Litet kommunabonnemang), men då utan nedanstående tilläggstjänster.

I Stort kommunabonnemang ingår:

Automatisk inloggning

Alltid automatisk inloggning från kommunens samtliga ip-adresser. Inget krångel med användarnamn och lösenord.

Remote Access

Alla som har ett bibliotekskort kan ansluta hemifrån. Via en länk på bibliotekets webbsida går det att logga in i Alex med lånekortsnummer.
Läs mer om Remote Access

OPAC-koppling

I Stort kommunabonnemang ingår också en direktlänk från Alex Författarlexikon till kommunbibliotekets webbkatalog. Med en knapptryckning kan man se vad det egna biblioteket har av den aktuella författarens böcker.

Alex Direkt

Bibliotek som använder ett modernt bibliotekssystem, t.ex. Axiell Arena eller CS Library, kan integrera Alex med den egna webbkatalogen och visa information från Alex i omedelbar anslutning till bokinformationen.
Läs mer om Alex Direkt

Alex App

Från 2014 ingår även anslutning via Alex App i Stort kommunabonnemang. Bibliotekets användare och personal kan logga in automatiskt via bibliotekets trådlösa nätverk eller hemifrån med sitt lånekortsnummer. Appen finns att hämta gratis från Google Play och App Store.
Läs mer om Alex App för bibliotek

Under 2017 kommer vi att lansera en ny responsiv webbversion av Alex Författarlexikon vilket innebär att sidorna automatiskt anpassas efter formatet på användarens dator, surfplatta eller mobiltelefon. De särskilda apparna för telefoner och surfplattor kommer då inte längre att behövas. I samband med lanseringen av det nya systemet slutar vi uppdatera innehållet i nuvarande Alex app som därefter kommer att tas bort.


Regionabonnemang

Många kommuner som samarbetar kring gemensamma webbsidor eller gemensamma databasinköp har gått samman i regionabonnemang. Innehållet i regionabonnemanget är detsamma som i Stort kommunabonnemang. Om flera kommunbibliotek har gemensamma webbsidor eller bibliotekskortserier kan det krävas ett gemensamt abonnemang för att kommunabonnemangens tjänster skall kunna utnyttjas. Begär gärna offert.

Prisuppgifter och beställning av Författarlexikon

OBS! Vid nyteckning eller uppgradering av abonnemang lämnar vi under 2017 en introduktionsrabatt med 20% på alla abonnemangspriser.

Efter val av abonnemangsform visas priset för respektive abonnemang.

1. Abonnemangsform

  Välj
Kommuner (inkl. folkbibliotek och kommunala skolor)
Universitet och högskolor
Andra instutioner eller företag (folkhögskolor, friskolor, bokhandlare etc.)

2. Omfattning

Du måste välja abonnemangsform först.

Levereras till

Skola/Bibliotek/Institution
Kontaktperson
Telefon till kontaktperson
E-post till kontaktperson
Adress
Postnummer
Postort
 

Faktura till

Fakturamottagare
Fakturareferens/Beställarid.
Fakturaadress
Postnummer
Postort
 
Nuvarande abonnemang
FörfattarlexikonBoktips
Meddelande (t.ex. ytterligare faktureringsuppgifter etc.)
Verifikationskod (ange koden i bilden)
Verifikationskod